Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Conflict over overname skigebied Sankt Johann

Roel op 24 september 2021· 1 reactie

Sankt Johann in Tirol
Sankt Johann in Tirol

Het is nog de vraag of de overname van het skigebied van Sankt Johann in Tirol door de Schultz-Gruppe zoals gepland door kan gaan. Een opeenvolging van conflicten heeft ervoor gezorgd dat de aangekondigde vernieuwingen in het skigebied zijn vertraagd.

Conflicten

In mei van dit jaar meldden we dat de Schultz-Gruppe, een groot Oostenrijks concern dat meerdere skigebieden in handen heeft, het skigebied van Sankt Johann zou overnemen. 68% van de aandelen, in eigendom van het Scandinavische Skistar, zou verkocht worden aan de Schultz-Gruppe. Dit staat inmiddels op losse schroeven omdat de Raad van Toezicht van de Bergbahnen weigerde de verkoop goed te keuren. Deze zaak ligt voor de rechter. Intussen loopt het ook spaak met de benoeming van een nieuw lid van de Raad van Toezicht.

Gevolgen voor skigebied

Het conflict heeft ook gevolgen voor het skigebied. Doordat de deal niet rond is zijn de aangekondigde investeringen van de Schultz-Gruppe vertraagd, tot ongenoegen van de toerismesector in het dorp. Zo zou de Jodlalm-stoeltjeslift vervangen worden en stond uitbreiding van de besneeuwingsinstallaties gepland. Intussen staat de bestemming Sankt Johann in Tirol ook nog steeds op de website van Skistar vermeld.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Erg jammer voor dit gebied. Na jaren stilstand was er eindelijk een positieve wind door het gebied aan het gaan. Hopelijk komen ze snel tot een oplossing voor dit heerlijke gebiedje.

Plaats een reactie