Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Silvretta Montafon zet in op hypermodern kassasysteem

Roel op 09 november 2022· 3 reacties

Het nieuwe dalstation van de Valiserabahn in Silvretta Montafon
Het nieuwe dalstation van de Valiserabahn in Silvretta Montafon

Met de nieuwe Valiserabahn heeft Silvretta Montafon niet alleen een nieuwe lift gekregen maar ook een hypermodern geïntegreerd dalstation. Van ouderwetse kassaloketten is geen sprake meer, bijna alles verloopt bijna digitaal.

Alles geïntegreerd

Vorig jaar is de nieuwe Valiserabahn in Sankt Gallenkirch geopend. Naast de nieuwe 10-persoonsgondel is er een gloednieuw dalstation gekomen dat de naam Silvretta Park heeft gekregen (lees hier meer). Afgelopen maart bracht ik na afloop van de Silvretta-Skisafari (in het Wintersport Magazine binnenkort een reportage) een kort bezoek aan het Silvretta Park, en hoewel het terrein er omheen nog niet was afgebouwd waren de vernieuwingen bizar. Het dalstation beschikt onder andere over een skishop, een bar en een zéér moderne, bijna futuristische architectuur. Je kunt hier trouwens ook instappen in de Grasjochbahn richting het deelgebied Hochjoch.

Dynamische prijzen

Het kopen van skipassen en parkeertickets is volledig geautomatiseerd door de firma Axess. Je koopt online je skipas, je ontvangt een voucher en je laat deze scannen bij een van de pick up boxes, waarna je je skipas uitneemt. De pick up boxes staan buiten het gebouw, naast de ticketautomaten. Want je kunt natuurlijk ook ter plaatse nog een skipas kopen. Let wel deze ticketautomaten zijn meestal duurder dan online, aangezien Silvretta Montafon en het Brandnertal dit jaar zijn overgeschakeld op een dynamisch skipassysteem. Hoe eerder je (online) koopt, hoe goedkoper de skipas meestal is. De prijs is veelal afhankelijk van het aankoopmoment, de drukte en de weersomstandigheden. Lees er hier meer over.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

“…bijna alles verloopt bijna digitaal.” Klinkt als een mislukt overheidsproject. Veel gedaan, veel bereikt maar niks af :) Typo natuurlijk.
Het systeem lijkt op, of is, wat ik van Sölden ken. Vind het ideaal. Daar moest je voor het vrijkaartje van de jongste skiërs wel nog naar binnen met het ID. Weet niet of dat hier ook zo is.

Het mooie van dit soort dynamische systemen is dat je ook goed kan zien wanneer het echt rustig wordt :).

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ik zie niet echt wat er hypermodern is aan dit kassasysteem, er zijn toch zoveel gebieden waar je op precies deze manier al een tijd online een pas kunt kopen en ter plekke uit een automaat kunt trekken?
Dat ze het oude systeem vernieuwd hebben en de kassamevrouw hebben weggeautomatiseerd ok, maar hypermodern? Hypermodern is dat je 1 keer online een account aanmaakt en vervolgens met je mobiel automatisch toegang krijgt als je bij het station aankomt, en het skipas bedrag van die dag(en) automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Plaats een reactie