Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Overname Fendels moet voortbestaan veiligstellen

Roel op 15 december 2023· 5 reacties

Fendels. Rechts in beeld het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Foto: TVB Tiroler Oberland-Roman Huber
Fendels. Rechts in beeld het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Foto: TVB Tiroler Oberland-Roman Huber

Het Tiroolse skigebied Fendels, vlakbij Serfaus-Fiss-Ladis, wordt waarschijnlijk overgenomen. Een consortium van investeerders wil het gebied overkopen van de Kaunertaler Gletscherbahnen die van het skigebied afwil.

Geen geld voor investeringen

Met de overname wil het toerismebureau Tiroler Oberland een dreigende sluiting voorkomen. De bedoeling is dat een samenwerkingsverband van gemeenten, toerismebureau en private en niet-private investeerders het gebied overkoopt van de Kaunertaler Gletscherbahnen. Die laatste heeft de Kaunertaler Gletscher als hoofdgebied en heeft laten weten niet langer te willen investeren in Fendels.

De verouderde Sattelbodenbahn in Fendels
De verouderde Sattelbodenbahn in Fendels

Lift aan vervanging toe

Dit 15 pistekilometer grote familiegebiedje, gelegen precies tegenover Serfaus, kampt met een verouderde stoeltjeslift die als toegangslift dient voor het gebied. Voor deze Sattelbodenbahn zijn momenteel geen onderdelen meer beschikbaar. De lift zou vervangen moeten worden door een gondel ter waarde van ongeveer 10 miljoen euro, maar dat geld wil en kan de Kaunertaler Gletscherbahnen er niet in steken.

Het geld moet nu van een aantal investeerders komen die daar al plannen voor hebben ontwikkeld. Verder hoopt men op financiële ondersteuning vanuit de deelstaat Tirol. Men wil koste wat het kost voorkomen dat Fendels het nabijgelegen skigebiedje Venet achterna gaat, waar al langer problemen zijn en men de financiering nauwelijks rondkrijgt.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Ik ken het gebiedje vooral van de mooie lange rodelbaan, waar ik goede herinneringen heb liggen. Deze verlichte rodelbaan is mooi lang en verlicht, waardoor het een mooie activiteit is om 's avonds te doen.

Born to Ride

In Fendels heb ik mijn eerste meters in echte sneeuw gemaakt. In die vakantie heb ik heel wat keren de Sattelbodenlift genomen en afwisselend de blauwe en soms rode afdaling naar de Truyenstube (prima hut overigens) getracht te doen zonder al te vaak te vallen. Zou zonde zijn als zo’n fijn klein gebied moet sluiten. Kunnen ze geen oude stoeltjeslift uit een ander gebied hierheen verplaatsen? Eentje die daar vervangen wordt?

Aftellen maar!

“Overkopen”? Contaminatie.

Het meest ideale voor dit gebied lijkt me een verbond met Serfaus Fiss Ladis.
Ik denk hierbij aan het Ahorngebied bij Mayrhofen en Gerlosstein bij Zell am Ziller. Enigszins vergelijkbare gebieden die het volgens mij vrij succesvol doen als overloop/rustig alternatief/een dagje wat anders, vlak naast een groot gebied.

“Overkopen”? Contaminatie.

RIEL op 16 dec 2023 08:45

Zuur.

Mr. Slow

Plaats een reactie