Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Motormuseum Hochgurgl gaat weer open

Roel op 24 september 2021· 1 reactie

Foto: Top Mountain Crosspoint
Foto: Top Mountain Crosspoint

Het vorige winter afgebrande motormuseum in Hochgurgl gaat weer open. Gevreesd werd dat het skidorp het museum langdurig zou moeten missen, maar op 18 november heropent het museum haar deuren, tegelijk met de opening van het skigebied Obergurgl - Hochgurgl.

4D-bioscoop

In januari brandde het houten museum aan de voet van de Timmelsjoch Hochalpenstrasse volledig uit. Er stonden 230 historische motoren en auto’s, maar de herbouw verliep voorspoedig waardoor het museum deze winter weer openkan. Het museum wordt meteen een stuk groter dan vroeger. Men heeft er veel meer een belevenismuseum van gemaakt met onder andere een 4D-bioscoop. Hierdoor wordt het volgens de initiatiefnemers ook aantrekkelijk voor mensen die weinig met motoren hebben. Ze leggen het uit in deze video:

Het museum staat is te vinden naast het Top Mountain Crosspoint restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Erg goed dat dit allemaal zo snel weer klaar is .

Plaats een reactie