Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gesloten skigebied San Bernardino weer open

Roel op 30 januari 2024· 1 reactie

Het skigebied San Bernardino is weer open. Foto: de.sanbernardino-swissalps.com
Het skigebied San Bernardino is weer open. Foto: de.sanbernardino-swissalps.com

Terwijl we regelmatig moeten berichten over skigebieden die het moeilijk hebben, is er deze winter goed nieuws uit Zwitserland. Daar is het skigebied San Bernardino weer open, nadat het 12 jaar geleden de deuren sloot. Het skigebied telt een respectabele 45 kilometer aan pistes en ligt in het zuiden van Graubünden.

Skigebied overgenomen

Het gebied sloot 12 jaar geleden door interne onenigheid, maar nu draaien de liften weer. Het gebied reikt tot ruim 2500 meter en telt 45 pistekilometer, waarvan momenteel de hoofdas in gebruik is. De dalafdalingen zijn helaas nog gesloten. Het gebied bestaat in eerste instantie uit een gondel, een stoeltjeslift, een sleeplift en twee tapijtliften. Er komen nog twee liften bij. Het gebied is in de zomer van 2023 overgenomen door de onderneming San Bernardino Swiss Alps en is sinds eind december weer in bedrijf. Naast een skigebied is er ook 30 kilometer aan langlaufloipen en 50 kilometer aan MTB-routes in de zomer.

pistekaart San Bernardino
Pistekaart San Bernardino

Dagpas 48 euro

Het gebied ligt aan de A13 Chur-Bellinzona en is daardoor goed bereikbaar. Een dagpas kost 45 Zwitserse Frank, ongeveer 48 euro. Meer informatie over het gebied en actuele lift- en pisteinformatie vind je op de nieuwe website.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Hier een video van een iemand die het gebied bezocht toen het gesloten was, video is wel in het Duits :)

Plaats een reactie