In deze Wintersport Resort Podcast duiken Arjen en Roel in de historie van het Oostenrijkse Zell am See. Het bijbehorende skigebied kent een rijke historie, al in de 19e eeuw kwamen mensen van het uitzicht vanaf de Schmittenhöhe genieten maar daarna werd de berg nog veel lucratiever als skiberg. Tot op de dag van vandaag was de uitdaging van Zell am See niet om meer mensen te trekken, maar om deze te geleiden. Over belangstelling heeft Zell am See namelijk nooit te klagen gehad.

In deze podcast

0:00 Introductie Zell am See
0:45 Geschiedenis gaat ver terug
1:50 Aansluiting op het spoornetwerk
2:40 Beklimmen van de Schmittenhöhe
4:45 Eerste skiërs op de berg
5:52 Plannen voor de eerste bergbanen
7:25 Zell am See tijdens de oorlog
10:45 Uitbreiding en nieuwe verbindingen
11:40 Vergeten skigebied: Ronachkopf
12:50 Zomer in Zell am See
14:10 Plannen voor de toekomst

Meer weten?

Het artikel waar deze podcast op gebaseerd is ‘In kaart gebracht: Zell am See’. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de wintersport, kijk dan hier. Bekijk onze eerdere podcasts via www.wintersport.nl/podcast.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Leuk om eens wat te horen over het oude skigebied van Thumersbach/Ronachkopf. Ik heb begin jaren '00 dit eens op een oude pistekaart zien staan in Zell am See en sindsdien altijd benieuwd wat er mee gebeurt was. Jammer maar wel begrijpelijk voor het gebied om te focussen op de Schmittenhöhe kant. Het blijft ook een mooi gebied alleen t.o.v. 20 jaar geleden ligt het nu te laag.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie