Twee weken geleden heb je gezien hoe Kristy op pad ging om verslag te doen van de nationale skitest piste. Deze week neem ik je mee in het off-piste terrein om te laten zien hoe de test daar in zijn werk gaat.

Dit jaar zijn er bijna 40 verschillende ski’s getest die zijn opgedeeld in twee categorieën. De eerste categorie is de smalle freeride ski met een breedte onder de voet van 95 tot 105mm. De tweede is de brede freeride ski vanaf 105mm en breder. In beide categorieën zijn er tussen de ski’s grote verschillen naar voren gekomen. Welke ski het beste bij jou past is dus heel persoonlijk en sterk afhankelijk van je niveau en wat je met de ski wilt doen in het terrein.

De testweek vond plaats in Passo del Tonale wat onderdeel is van het mega-gebied Skirama Dolomiti. De beste condities waren te vinden op de Presena Gletsjer op ruim 3000 meter hoogte.

Benieuwd welke ski het beste bij jou past? Alle resultaten staan inmiddels online en zijn te vinden op onze materiaalpagina.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Mooi om eens achter de schermen te kijken, prachtige beelden. Maar eerlijk gezegd: het mooiste was om te zien dat in werkelijk elke shot @Arjen een grijns van links tot rechts heeft op zijn gezicht 😎 duidelijk zijn straatje dit haha

*bericht bewerkt door Luuk3 op 19 nov 2023 20:08

Sportieve groet, Luuk
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie