Vorig jaar won een familie een wintersportreis naar Nendaz in het Zwitserse Les 4 Vallées. Met drie generaties sterk genoten ze van deze geheel verzorgde reis in een chalet van Interhome, zo goed als óp de piste. Ik zocht ze op en laat je in deze video zien hoe het ze beviel!

De pistes van Nendaz verkennen

De eerste dag staat, zoals altijd, in het kader van het grote kennismaken. Met het chalet, wat nog mooier en groter blijkt te zijn dan op de foto’s. Met het skigebied, wat ook al mooier en groter blijkt te zijn dan alles waar ze voorheen op skivakantie gingen. En met de skileraar, die gelukkig ook nog een aardig woordje Engels spreekt. De pistes blijken zo gevarieerd dat iedereen meekan. Niet alleen opa met 50 jaar skiervaring, maar ook de jongste telg die nog maar een paar wintersportwinters op zijn naam heeft staan. En het (letterlijke en figuurlijke) hoogtepunt van Nendaz is natuurlijk de Mont Fort, de 3.328 meter hoge Alpenkolos.

Wintersportactiviteiten voor iedereen

Ook al had opa eigenlijk zijn ski’s al op marktplaats gezet, toch is hij maar wat blij dat hij ze voor deze vakantie nog even gehouden heeft. Samen met kinderen en kleinkinderen van de berg af, is toch een niet te missen ervaring! En ook oma ziet haar wens vervuld als de hele familie in de avond gaat sneeuwschoenwandelen en halverwege de berg geniet van een kampvuur en, zoals dat gaat in Zwitserland, hompen gesmolten kaas op een boterham gooit!

Je hoeft de piste niet op om plezier te hebben in Nendaz

De familie krijgt namelijk ook een workshop Alphornblazen, wat zoveel betekent als ‘blazen op een grote toeter’, waarbij je ‘iets geks met je mond moet doen’. Hun woorden, niet de onze. Er zijn daarnaast ook nog zat andere mogelijkheden in Nendaz, voor als je een dag geen zin hebt om op de skies te staan. Ze dompelen zichzelf een dagje onder in de spa of kunnen gaan schaatsen op de grote open-air ijsbaan.

In deze video:

0:00 Intro
0:20 De familie stelt zich voor
1:01 Chalet door Interhome
1:28 Het skigebied van Nendaz
2:40 Uitzicht op de Mont Fort
3:15 Skiroutes in Nendaz
4:30 Skiën met opa!
6:10 Rodelen bij Siviez
7:43 Alpenhoorn blazen
8:58 Groot skigebied
9:28 Diversiteit in restaurants
10:10 Veel activiteiten in Nendaz
10:34 Sneeuwschoenwandelen

Gerelateerde weblogs

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Wat een mooie prijs zeg, een heerlijk ski-gebied en in een prachtig chalet! En bij goede winnaars terecht gekomen, want iedereen heeft genoten zo te zien op de beelden. Respect voor Opa met 50 jaar ski-ervaring, en Oma op de sneeuwschoenen!

Enthousiast en fanatiek, blijven oefenen op techniek...

Wat een fantastische reis om te winnen. Natuurlijk een prachtig chalet en wat tof om met de mannen van wintersport.nl op vakantie te gaan.

''Powder to the people''

Wow! Leuk hoor!

Opa hoeft zijn ski’s helemaal nog niet aan de haak te hangen, die doet het nog meer dan prima. :)

*bericht bewerkt door bartvwg op 02 dec 2022 10:26

Bla, bla, bla.

Opa hoeft zijn ski’s helemaal nog niet aan de haak te hangen, die doet het nog meer dan prima. :)

bartvwg op 02 dec 2022 10:26

Nou idd, ziet er gewoon prima uit!

Edwin van Riel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie