Morgen sneeuw, daarna blauwe lucht

Roel op 07 maart 2012· 26 reacties

null
Droomcondities vanaf 2000 meter in Sölden (O), via Sneeuwhoogte+.

Het wordt een zonovergoten dag voordat morgen een sneeuwgebied de Noordalpen bedekt met 10 tot 30 centimeter sneeuw. Zonliefhebbers opgelet, daarna keren de blauwe luchten terug, zeker in Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Morgen sneeuw aan de noordkant
Gisteren hing er laaghangende bewolking die op veel plaatsen oploste naarmate de dag vorderde. Hier in Schladming was dat ook het geval. Ik heb met m’n vrienden echt genoten gisteren in een stralend zonnetje en vanaf 1200 meter perfecte sneeuw. Helaas bleef de bewolking op sommige plaatsen hardnekkiger maar dat is vandaag niet meer aan de orde. Het hele Alpengebied wordt getrakteerd op een zonnige woensdag.

Morgen is het weerbeeld totaal omgekeerd. Vanaf 's ochtends vroeg hangt er een dik pakket bewolking en het sneeuwt van Les Arcs tot diep in Oostenrijk vanaf zo’n 700 meter. In Frankrijk neemt de sneeuwval in de loop van de dag alweer af maar in Oostenrijk kan er toch zo’n 20-30 centimeter vallen.

Veel zon
Na nog wat sneeuwvlokken op vrijdag voor Oostenrijk klaart het daarna in de hele Alpen op en wordt het voor langere tijd zonnig. Oorzaak is een nieuw hogedrukgebied dat boven West- en Midden-Europa komt te liggen. Het zorgt tot diep in de volgende week voor strakblauwe luchten en aangename temperaturen. Heerlijk weer dus.

Alleen Oostenrijk moet ervoor waken dat er soms bewolking overdrijft die de zon kan dempen. Neerslag verwacht ik echter nauwelijks zodat ook hier weinig een droomweek in de weg zal staan.

Frankrijk
Vandaag zon. Morgen vooral in de ochtend sneeuw in de noordelijke Franse Alpen, 's middags afnemend. Naar het zuiden toe blijft het misschien zelfs droog. De dagen daarna veel zon en droog. Temperatuur langzaam oplopend naar ongeveer 5 graden op 2000 meter.

null
Verse sneeuw en zon, ook weer in het Zwitserse Arosa.

Zwitserland
Vandaag veel zon. Morgen grijs en sneeuwval, het meeste in het Berner Oberland en Graubünden (ca. 20 centimeter). Vrijdag wat restbewolking maar ook al wat zon, daarna volle bak zon en droog.

Oostenrijk
Vandaag een prachtig zonnige dag. Morgen vanuit het noordwesten sneeuw die tot vrijdagochtend aanhoudt. Sneeuwgrens rond 700 meter. Totaal valt er zo’n 20 tot 30 centimeter. Vanaf zaterdag veel zon en droog, soms drijft er echter bewolking over die de zon afschermt maar regenen of sneeuwen doet het niet of nauwelijks. Het wordt langzaam weer iets zachter.

Italië
Morgen tijdelijk meer bewolking en misschien een vlok sneeuw in het uiterste noorden. Verder de komende week heel veel zon en prachtige wintersportcondities.

Meer genieten
Ik ga nu de piste op en snuif nog één dag de zon op. Ik merk wel dat je na een paar grijze dagen veel meer geniet van een zonnetje dan wanneer de hele week standaard blauwe lucht geeft. Misschien een rare gedachte van mij maar zo ervaar ik het :).

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

We arriveren zaterdag ochtend in Westendorf… Lijkt een perfecte week te worden… Hopelijk niet te warm zodat de pistes ook smiddags nog redelijk zijn… Valt er iets te zeggen over de temperatuur?

Met de neus in de boter komende week :-)
Nog 3 nachtjes slapen…

nog 3 nachtjes ja! Zo gigantisch veel fijnheid aankomende week!!! YES! Ortisei!

dat klinkt goed … ook voor les arc…
vanaf zaterdag zijn we daar te vinden!

Vrijdag naar la plagne. Offpiste poederen zal het dit jaar niet worden maar ik denk dat het stralende weer het meer dan goed gaat maken!

Stiekem hoop ik toch nog wel op een dikke dump voor vrijdag, hehe

I like! Nog een paar nachtjes :)

Ziet er goed uit. Vrijdag vertrekken richting Le Corbier, ik heb er zin in.

Sandra

Zaterdag Richting Val thorens… ziet er goed uit!!!

Niederau we komen er bijna aan…wat een lekkere week lijkt dit te gaan worden. Top! voor iedereen die ook gaat geniet er lekker van…

Fiss we komen er aan hoor
Het ziet er veel belofend uit

Hee wat leuk, de bovenste foto heb ik gisteren geupload.
Vandaag stralend blauw in solden. De dalafdaling werd wel wat papperig onder de 1800 meter. Maar nog steeds erg goed te doen en genoeg sneeuw.

Heej Roel, kun je er in Les Arcs nog wat sneeuw bij toveren? Hebben we volgende week én bluebird én verse sneeuw…wat een straf ;-)

Vandaag in Ellmau prachtig weer. Maar zoals de vorige dagen papsneeuw in de namiddag. Hopelijk valt de sneeuw morgen nog mee, zodat we de laatste twee dagen nog heerlijk kunnen skiën!

Vandaag in Ellmau prachtig weer. Maar zoals de vorige dagen papsneeuw in de namiddag. Hopelijk valt de sneeuw morgen nog mee, zodat we de laatste twee dagen nog heerlijk kunnen skiën!

Nog één nachtje. Do I feel lucky… !

Maandag rijden wij naar het gezellige Gerlos, ook wel genaamd gaffe gij Ger los?! Altijd gezellig met 7 mannen.
Ziet er super uit voor de komende week.

Nee, je zal NU toch in Oostenrijk zitten. Dinsdag al een vette poederdag en nu vrijdag weer! Zon en verse sneeuw, 't kan niet beter!

Vrijdag op naar Les Menuires voor een 8 daagse reis. Ik kijk er naar uit want de weerberichten zijn goed!

zaterdag vertrekken naar Westendorf. weeronline geeft toch iets mindere berichten af, niet alle dagen zon en toch kans op neerslag…

Vrijdagavond naar Valloire. Hopelijk goede sneeuw en volgende week mooi weer.

Les menuires hete we come en daarna gelijk ne wasbeer trug naar huis :) zaaaalig (die zon hè nie da ingebrand zonnebrilleke )

Update vanuit Selva di Valgardena
Nog steeds super condities ondanks de warmte van de laatste 2 dagen.
Vandaag kouder en minder zon.
Pistes allemaal in goede tot zeer goede conditie.
Wanneer je de moeite neemt om vroeg te vertrekken is het geweldig,daar de meeste mensen toch allen na 10u vertrekken.
Tip: wijk eens van de Sella ronda af en neem vanuit Selva de Dantercepies lift omhoog en ski aan de achterkant richtingCorvara
Neem voor Corvara links de lift naar het skigebied van Colfosco.
Geen mensen geen wachttijden en super pistes voor alle type skiërs.

Morgen richting koningsleiten. gaat helemaal goed komen!!

@Ivo: laat je wat over van de sneeuw? Wij gaan een dag later!

@Peter: morgen vertrekken wij ook voor een paar dagen Wolkenstein. Wilden eerst naar St Anton, maar tegen gehouden door de weersvoorspelling. Zijn er een paar jaar geleden geweest, daarom nu terug.

Kan niet wachten!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie