Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Recordaantal reddingsoperaties door lawines in Tirol

Roel op 07 februari 2022· geen reacties

Veel lawine-incidenten de laatste dagen
Veel lawine-incidenten de laatste dagen

In Tirol zijn het afgelopen weekeinde in totaal 100 lawine-incidenten gemeld. Er waren 70 interventies nodig, meer dan ooit tevoren, en er werden 520 bergredders ingezet. Het absolute dieptepunt waren de vijf doden in Spiss afgelopen vrijdag.

Mooi weer na de sneeuwval

De lawinesituatie is al dagen gespannen. In drie dagen tijd zijn 100 lawines gemeld waardoor 490 bergredders en 30 (berg)politieagenten in actie moesten komen. Met 70 uitrukken moest er vaker dan ooit tevoren worden uitgerukt, meldde de Tiroolse gouverneur Günther Platter. Het mooie weer afgelopen weekend na de vele sneeuw en wind zou er mede de oorzaak van zijn dat veel mensen buiten de piste zijn gegaan. Daarbij was het lawinegevaar gezakt van 4 naar 3, wat nog altijd aanzienlijk (erheblich) is.

Vandaag weer sneeuw

De nieuwe sneeuwval van vandaag in combinatie met veel wind (weerbericht) zorgt weer voor een stijging van het lawinegevaar. Boven de boomgrens heerst vandaag op veel plaatsen in de Noord-Alpen lawinegevaar 4. Meer weten over lawineveiligheid? Ga naar het Snow Safety Center of volg de wePowder Safety Academy.

Beeld: lawinen.report
Beeld: lawinen.report

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie