Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Motorrijder volgt GPS en komt op skipiste ten val

Rogier op 11 september 2022· 1 reactie

De Palinkopf in Ischgl in de winter
De Palinkopf in Ischgl in de winter

Eergisteren, 9 september, wilde een 41-jarige Nederlander met zijn motor van het Zwitserse Samnaun in Zwitserland naar Ischgl rijden. Zijn navigatiesysteem gaf een route over de bergen aan.

Val op skipiste

De voorgestelde route bleek een mountainbikeroute door Samnaun/Ischgl over het Zeblasjoch te zijn. Deze weg wordt ook wel eens genomen door jeeprijders. Dus tot hier geen problemen. De 41 jarige motorrijder volgde zijn GPS tot 2800 meter. Hier stak hij de grens naar Oostenrijk over. Rond 14:30 kwam hij op de Palinkopf het weer werd zeer slecht. Hij kreeg te maken met storm en mist. Door oriëntatieproblemen kwam hij op een skipiste terecht, en kwam daar ten val. Zelf kwam de motorrijder er met de schrik vanaf maar zijn motor raakte zwaar beschadigd.

Eenvoudige redding dankzij skilift

De man besloot te bivakkeren naast zijn motor. Toen het weer in de ochtenduren van 10 september 2022 niet verbeterde en er nog steeds dichte mist was, deed de man een noodoproep. De bergreddingsdienst van Ischgl kon de 41-jarige dankzij de nabijheid van de kabelbaan snel vinden en redden. De motorfiets werd toen ook teruggevonden. De Nederlander bleef ongedeerd, maar was zichtbaar overstuur.

Bron: fireworld.at

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Mooi verhaal,Zelf meermalen met de motor in deze gebieden geweest en met een goede offroad motor kan je ver komen.Er bestaan hier en eigenlijk op veel plaatsen oude militaire routes.En als je het niet probeerde dan weetje het niet.

Plaats een reactie