Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tip: skiwedstrijd voor kids in Maria Alm op 2 maart

Roel op 18 januari 2023· geen reacties

In Maria Alm is op 2 maart een skiwedstrijd voor kinderen
In Maria Alm is op 2 maart een skiwedstrijd voor kinderen

Mocht je in de week van 26 februari tot 4 maart in het skigebied Hochkönig op vakantie zijn, dan kunnen je kids meedoen aan een leuke skiwedstrijd. De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) organiseert op 2 maart een wedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar in Maria Alm.

SnowStar race voor kinderen

Om kinderen te laten ervaren hoe het is om een wedstrijdje te skiën, organiseert de NSkiV een skiwedstrijd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Afhankelijk van de sneeuwcondities wordt er een klein parcours gebouwd met reuzenslalompoorten, stubbies, kombochten en wellen waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Alles draait om plezier en daarom is de wedstrijd open voor zowel leden van de NSkiV als niet-leden in de categorieën U8, U10 en U12. Kinderen hoeven dus geen wedstrijdervaring te hebben.

Echte wedstrijd

Het is een echte wedstrijd. Dat betekent dat de deelnemende kinderen een echt startnummer krijgen, door het startpoortje gaan en aankomen in een finish vol publiek. In totaal mag ieder kind drie keer door het parcours: een keer om te verkennen zonder tijd en twee keer met tijd. Voor de einduitslag geldt vervolgens de snelste van die twee tijden. Na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats en is er een prijs voor de 5 snelste kids per categorie. Deze categorieën worden ingedeeld naar geslacht, leeftijd en het wel of niet hebben van een wedstrijdlicentie. Zo is de wedstrijd eerlijk voor alle deelnemers.

Aanmelden

De wedstrijd is open voor alle kinderen in de categorieën U8 (geboortejaar 2015-2016), U10 (geboortejaar 2013-2014) en U12 (geboortejaar 2011-2012). De wedstrijd vindt plaats op de Natrunberg, tussen de gondel (Natrunbahn) en de sleeplift (Natrunlift) in Maria Alm. De wedstrijd start om 09.30 uur. Kosten voor deelname zijn €25,- inclusief liftkaart voor die dag. Aanmelden kan online via dit formulier.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie