Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Twee skiërs vallen 10 meter uit off-piste helling op piste

Rogier op 26 december 2023· 1 reactie

null

Afgelopen zondag 24 december, rond 13.00 uur, hebben de pisteurs van Val d’Isère twee twintigers gered na een val van tien meter hoogte uit een off-piste helling op een piste.

Val op uit off-piste op de piste

De man en de vrouw skieden een klein couloir boven de geprepareerde piste Germain Mattis. Onafhankelijk van elkaar, met tien minuten tussen de ongelukken, werden ze verrast door harde, ijzige sneeuw onder een dun laagje poeder. Hierdoor vielen ze beide in zeer steil terrein en kwamen uit op de geprepareerde piste.

Arts skiet toevallig lang

Het eerste slachtoffer werd direct bijgestaan door een arts uit het skigebied die toevallig langskiede. De pisteurs hebben haar gestabiliseerd in een vacuümmatras en zijn per helikopter van de bergredding naar het ziekenhuis van Bourg-Saint-Maurice gevlogen.

Tweede slachtoffer valt 20 centimeter naast eerste

De tweede persoon viel 20 centimeter naast het eerste slachtoffer. Zij brak haar bekken bij deze val en is vanwege de ernst van het ongeluk naar Grenoble gevlogen, nadat ze door de pisteurs gestabiliseerd was.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Je wilt je bericht waarschijnlijk (laten) controleren op taalfouten, Rogier. Het staat er helaas vol mee, inclusief leenwoorden die we in NL niet kennen.

Plaats een reactie