Kirchdorf, wat kan je daar?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kirchberg

Wij gaan in de voorjaarsvakantie naar Kirchdorf, er is daar een klein gebied van 5 km en een restaurant. Maar wie heeft hier wat informatie over. Ik kan heel weinig vinden online.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 09 sep 2021 13:43

Midgetboard

Wij hebben 2 keer een accommodatie gehad in kirchdorf. We skiën dan in Ellmau, 10/15 minuten rijden. Het dorp zelf heeft niet veel te bieden, wat restaurantjes, ( veelal bij de hotels) skiverhuur. Maar St. Johann is heel dichtbij, paar minuten rijden of bus. Daar heb je een gezellig centrum en meerdere grote supermarkt en sportzaak. Kortom Kirchdorf heeft een gunstige ligging, veel grote skigebieden op korte afstand. Over de piste daar kan ik je helaas weinig vertellen. Veel plezier alvast.

2 keer verbleven in babymio. Om echt te gaan skieen moet je inderdaad een stukje rijden.
Er gaat ook wel een skibus, maar die gaat maar een paar keer per dag. Het meest dichtbij is het skigebied van st johann, mar iets verder kub je naar Ellmau, of, wat wij een aantal keer hebben gedaan, naar pass thurn om dan het skigebied van kirchberg aan de Jochbergkant te nemen. daar liggen een aantal supermooie rode pistes.
naar Kitzbuhel of Kirgberch rijden is natuurlijk ook een optie.

Heb op de pistes van Kirchdorf leren skiën. Mooie herinneringen aan, en s`avonds heel geschikt voor een partijtje sleeën op de mooie oefenweide. Gebiedje stelt niet veel voor, maar aan de 4-persoons zetellift zijn 2 leuke afdalingen. Hier is een verslagje van 2020: https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?t=64021…
Van 1992 t.e.m.1999 altijd in hotel Kalkstein verbleven met de familie. (Nu Babymio zoals hierboven vermeld) Het gebiedje is heel leuk als je even wilt ontspannen weg van de drukte. De rodelbaan aan hotel Kramer (alsook de heerlijke Forel daar) in het nabijgelegen dorpje Gasteig zijn een must als je in de omgeving bent. :)
Hier is ook nog een leuk filmpje:

*bericht bewerkt door Joy85 op 15 sep 2021 12:54

Plaats een reactie