1 dag skien in Winterberg met kinderen

Dit onderwerp gaat over de bestemming Winterberg

Hallo,

Van de week hebben de kinderen een studiedag en hebben we het plan om 1 dag te gaan skien in Winterberg.
Wij (ouders) zijn beide volledig gevaccineerd + booster, dus voldoen aan 2G+
De kinderen (5 en 7 jaar) zijn niet gevaccineerd.
Overnachten mag niet, dan moeten ze in quarantaine.
Maar vervalt deze regel als je minder dan 24 uur in Duitsland verblijft? Zogenaamd grensverkeer.
Ik kan het bij de regels niet helemaal vinden.
Is er iemand die ervaring heeft?

Simone

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 31 jan 2022 10:10

Ik las zojuist een bericht dat gemeente winterberg deze quarantaine plicht wil afschaffen. Dit past bij de versoepelingen zoals ook in andere landen gebeuren, maar het is nog even wachten op het officiele bericht.

Ik las zojuist een bericht dat gemeente winterberg deze quarantaine plicht wil afschaffen. Dit past bij de versoepelingen zoals ook in andere landen gebeuren, maar het is nog even wachten op het officiele bericht.

boarder op 29 jan 2022 21:36 Klopt, de boel is versoepeld. Actueel voor Winterberg: [www.brabander.nl](https://www.brabander.nl "https://www.brabander.nl") waar ons hotel de actuele situatie steeds bijgewerkt (wat een klus op zich is!)
Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Actuele maatregelen: www.brabander.nl

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Op de Anwbsite:

Doorreizen met de auto Vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test (coronabewijs) noodzakelijk voor iedereen van 6 jaar en ouder. Doorreizigers hoeven zich niet te registreren en hoeven niet in quarantaine.

Dus je hoeft niet in quarantaine maar voor de oudste wel een test van maximaal 24 uur oud!

Onze dochter (6) heeft binnnenkort ook een studiedag. Ideaal om op en neer naar Winterberg te rijden en van een relatief rustige dag op de pistes in Winterberg te genieten. Tot voor kort zou ze bij aankomst in quarantaine moeten omdat we een hoogrisico land zijn heb ik begrepen.
Op https://www.skiliftkarussell.de/ staat nog steeds:
De regel „ingeënt of hersteld“ geldt in de skigebied en verhuur. In de hutten geldt de “2G+” regel (ingeënt of hersteld EN getest of geboost)
Op https://duitslandinstituut.nl/ lees ik helaas nog niets over een versoepeling / uitzondering voor kinderen.
Ik wacht met spanning af.

Fischer progressor F18 167 / Tecnica mach MV 100

Vanaf donderdag 13 januari geldt in alle restaurants, skihutten, hotels etc. de 2G+ regel. Dit houdt in dat iedereen vanaf 16 jaar die genezen of gevaccineerd is ook een test (geen zelftest) moet hebben en deze mag niet ouder zijn dan 24 uur. Met uitzondering voor de mensen die hun booster hebben gehad.
Dit staat op de site van Den Brabander (skiplezier.nl). Naar mijn mening is het niet juist. Maar vorige week zondag hoefde onze zoon van 14 ook zijn QR code niet te laten zien bij Schneewittchen omdat hij nog geen 16 jaar is. Dus kennelijk zijn ook lokaal de regels niet helemaal duidelijk.

Bedankt allen voor de reacties.
De tegenstrijdigheid in de berichtgeving maakt het ook verwarrend. Maar Harry zal het als “insider” van Winterberg vast bij het goede eind hebben.

Uiteindelijk hebben we besloten niet te gaan.
Morgen zijn de kinderen vrij, maar ze geven windkracht 5/6 voor Winterberg. En met 2 jonge kinderen lijkt ons dat niet echt fijn.
Maar hopelijk kunnen we over een week of 3-4 gewoon naar Oostenrijk.

Plaats een reactie