Winterberg met peuters: sleetjerijden / spelen in de sneeuw en misschien een eerste ski-ervaring

Dit onderwerp gaat over de bestemming Winterberg

Hallo allen,

We zijn voornemens om vrijdag naar Winterberg te gaan (Centerparcs). Kunnen we vanaf daar dan een dagje naar Winterberg en een dagje naar Willingen om gewoon wat sleetje te rijden, spelen in de sneeuw of moeten we dan wel met een lift omhoog, zo ja kan dat met peuters?

Misschien dat we ook iemand vinden die ze een eerste skilesje wil geven (suggesties welkom: 4 jaar en bijna 3 jaar). Hoeft niet per se via een ski-school.

Alvast bedankt!

@eperlano Voor sleetje rijden zou ik naar de eschenberglifte in niedersfeld gaan of Ruhrquelle vlak bij winterberg. Daar kan je voor een paar euro een rodelkaart kopen om een paar ritjes met de lopende band omhoog te gaan en dan lekker te sleeën zonder dat je steeds omhoog hoeft te lopen.

Wat een leuke ervaring op zich is als je geen ervaring hebt met wintersport is om een voetgangerskaart te kopen voor de gondel, de ettelsberg seilbahn in Willingen. Lekker een ritje met de kabelbaan omhoog, boven een rondje wandelen door de sneeuw en dan weer met kabelbaan naar beneden.

Voor een eerste ervaring met skiën voor de kleine zou je eventueel ook in Neuastenberg of altastenberg kunnen kijken. Hier hebben ze een mooi kinderland en is het minder druk dan in Winterberg en Willingen zelf.

Born to Ride

Bedankt voor de tips Matthias! We gaan ze eens rustig bekijken.

Plaats een reactie