Norefjell is een gevarieerd skigebied met ongeveer 25 kilometer aan pistes. Aangezien het op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Oslo ligt (en vanaf de luchthaven is het nog een half uurtje sneller om in Norefjell te komen) is het zeer populair bij de locals. Dat is niet zo gek, want ondanks de beperkte hoeveelheid kilometers is dit een skigebied waar skiërs en snowboarders van ieder niveau zich goed kunnen vermaken.

Zoals zoveel skigebieden in Noorwegen zijn ook de bergen in Norefjell wat afgevlakt. Dat betekent dat de top van het skigebied nogal vlak is. Hier vind je dan ook de afdalingen waar families en beginnende skiërs lekker hun gang kunnen gaan. En dat vaak in uitstekende condities. De meer gevorderde skiërs vinden lager op de berg steilere afdalingen, waarna een snelle stoeltjeslift je snel weer naar boven brengt. Dat gebeurt allemaal met uitzicht op een prachtig meer dat aan de voet van het skigebied ligt. Echt een totaal andere beleving dan in de Alpen!

Er heerst een sportieve sfeer in het skigebied. Zowel door de volwassenen als de kids wordt er lekker geskied in de funparks en de vele ‘weggetjes tussen de pistes door’. Daarnaast weten de Noren ook te genieten, want er is een aantal gezellige restaurants in het skigebied te vinden, zoals Skistua. Ook het imposante Norefjell Ski & Spa resort is een aanrader, zeker om te verblijven. Alle faciliteiten op de berg en direct aan de piste!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Ben er een paar weken terug weer eens geweest. Er moet bij vermeld worden dat het grootste hoogte verschil heeft van heel scandinavie: 1008m. Het meeste Oslo volk zit echter liever wat langer in de auto zitten om naar Hafjell/Kvitfjell/Trysil te knallen. terwijl Norefjell redelijk om de hoek ligt. Vele laten het links liggen en daardoor is het ook niet zo druk als in bijvoorbeeld Trysil of Hafjell in de weekenden. Aan een kant eigenlijk best raar is want Norefjell heeft zeker in het lagere gedeelte een van de betere pistes van het land. En een echt, hele goede, lange buckelpiste/offpiste onder de eerste stoeltjes lift.
In het vlakkere gedeelte waait het vaker, en zijn er ook minder bospaadjes voor kinderen (boven de boomgrens). daar hebben de andere gebieden denk ik betere condities. Voor gezinnen met kleine kinderen passen wellicht die andere gebieden daardoor beter.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie