De Mölltaler Gletscher in Oostenrijk is typisch zo’n gletsjerskigebied waar nog niet veel Nederlanders zijn geweest. Het ligt net ten zuiden van de Alpenhoofdkam en is daardoor wat minder goed bereikbaar. Als je in Karinthië of Osttirol verblijft is het echter een interessante optie om een dagje deze kant op te komen. De gletsjer is niet groot, maar biedt brede en strakke pistes die bij mooi weer een genot zijn om te doen. En je kunt heel ver kijken!

Tip: zowel de Skihit Osttirol skipas als de Topskipass Kärnten-Osttirol zijn geldig op de Mölltaler Gletscher.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ik ben er een dag geweest. Het gebied voelde veel groter dan op papier. Fijne pistes. Een aanrader.

Ook ik deel die ervaringen. Als weekbestemming niet ideaal, maar meer dan de moeite waard om heen te gaan. Ook is de klim naar het Gipfelkreuz goed te doen op skischoenen, mocht je een wat onallerdaagsere foto willen maken.

Leuk om te zien hoe mooi het ‘s winters is, want afgelopen zomer was het grote armoe. Zowel het restantje gletscher wat er nog lag als alle ‘rommel’ die bij zo’n skigebied hoort.

Gelukkig dekt een sneeuwdek ook veel lelijks toe… 😁👍

...ski-addict...

Leuk om te zien hoe mooi het ‘s winters is, want afgelopen zomer was het grote armoe. Zowel het restantje gletscher wat er nog lag als alle ‘rommel’ die bij zo’n skigebied hoort.

Gelukkig dekt een sneeuwdek ook veel lelijks toe… 😁👍

maik100 op 28 nov 2022 22:43

@maik100 Ik ben wel benieuwd wat voor ‘rommel’ je er aantrof. Heb je foto’s?

*bericht bewerkt door Roel op 29 nov 2022 09:14

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hier geweest in september een paar jaar geleden. Gewoon om rond te wandelen boven. Er werd toen niet geskied, men was aan het werk bij de liften. Qua route kun je ook kijken naar de autotrein die Mallnitz in zo’n 20 minuten (plus nog wat op en afrij-tijd) met het dal van Bad Gastein verbindt. Scheelt een flink aantal kilometers om tegen een lage prijs, maar op wisseldagen zal zeker het Gastein dal wel druk zijn en hoe druk de trein dan is? Geen idee hoe de hier en daar best steile weg naar Mallnitz in winterse omstandigheden is, maar een collega die veel in Heiligenblut geweest is nam ook wel eens deze trein. Wij hadden het geluk dat we in Mallnitz op een paar honderd meter van het station logeerden. Aparte ervaring in ieder geval.

null

@Roel Zo lag de gletsjer er in augustus bij, duidelijk geen zomerskiën mogelijk…

En op mijn foto’s heb ik natuurlijk juist alle ‘rommel’ buiten beeld gehouden ;-)
Maar er werd flink aan pisteonderhoud gedaan en herstel van de ondergrondse infra zo leek het. Dus er lag veel materiaal, op meerdere plekken was flink met stenen geschoven en gaten gegraven, lagen restanten staal en hout van oude liftinstallaties etc.

Business as usual, dat snap ik ook wel. Maar over het algemeen vind ik zomerskigebieden in de winter gewoon een stuk fraaier door het dekentje sneeuw wat er over ligt.

*bericht bewerkt door maik100 op 30 nov 2022 08:56

...ski-addict...

Was dit jaar erg laat open voor een gletscher gebied, ik denk half november. Volgens de webcams lag er wel voldoende sneeuw. Allicht economische redenen.
Ik heb een jaarabonnement GO-pass waar ook Mölltaler in zit en wou er afgelopen herfstvakantie (vanaf 24 oktober) gaan skiën, maar heb last moment moeten wisselen naar Stubai. Daarom moest ik mijn pension in Obervellach annuleren en wel betalen om te skiën in Stubai.
2 jaar geleden was Mölltaler wel open in de herfstvakantie. Ik vind het gebied een zesje vergeleken met Stubai gletscher. Maar ja ik kan er gratis naar toe, skipas is al betaald en verblijf is erg goedkoop, dan wordt je verleidt om er toch naar toe te gaan.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie