Seizoensstart op de Hintertuxer Gletscher

WouterVdB op 19 november 2021· 1 reactie

Hintertuxer Gletsjer - zicht op het Schlegeis stuwmeer
Hintertuxer Gletsjer - zicht op het Schlegeis stuwmeer

Telkens de zomer op zijn einde loopt, kijk ik ongeduldig uit naar het verlengde weekend van 11 november. Traditiegetrouw trap ik dan met een aantal vrienden het skiseizoen af op de Hintertuxer Gletscher. Gezien het non-seizoen van vorig jaar was de animo groter dan gewoonlijk, de eerste dump van begin november wakkerde dit alleen maar aan. Na een vlotte autorit kwamen we omstreeks lunchtijd in Tux aan en bonden we direct de latten en boards onder onze voeten. De eerste skimeters die daarna volgden, voelden on-be-schrijflijk heerlijk. We konden weer, eindelijk.

Uitstekende najaarscondities

Op enkele onvermijdelijke ijsplaten na waren de condities op de pistes uitstekend. Hogerop lekkere griffige Schnee, op de lager gelegen Sommerbergalmpistes aangevuld met kunstsneeuw. Het is van het seizoen 2017-2018 geleden dat in deze periode de Spannagel afdaling (1945m) al geopend was. Toen we zondagochtend nietsvermoedend de gordijnen openden en een verse laag wit goud zagen, was de pret compleet. Er was geen betere kers op de taart dan op onze laatste skidag tot de heupen in de poeder te staan.

Belgisch weekend

Typisch vind je tijdens dit weekend behoorlijk wat Belgische skiclubs die monitorenstage houden in Hintertux, maar eveneens veel vriendengroepen en dit jaar ook een aantal bedrijfsskitrips. Een (bus)parking vol Belgische nummerplaten, Vlaamse gesprekken in de lift en ‘mag ik is effe passeren - ja natuurlijk’ in de après-ski waren hier het beste bewijs van. De besneeuwde bergtoppen en heerlijke Zillertaler pils deden ons beseffen dat we ons weldegelijk in de Alpen bevonden.

Après-ski

In die après-ski (het mocht weer met 2G), ging in de Tenne het dak er weer helemaal af. Wat geweldig was het om weer te kunnen meebrullen met Auffe Aufn’ Berg, Disco Pogo (dingelingeling!) en uiteraard de lokale klassieker: Tux Tux Hintertux van Helmut Aus Mallorca. Wie zonder inspiratie zit voor de après-ski top 3 van Christophe heeft hierbij alvast een zetje:

Het mantra van dit weekend
Het mantra van dit weekend

Ik kijk alvast uit naar de volgende skivakantie; tijdens de kerstvakantie vind je me in Saint Sorlin d’Arves en Valmeinier. Mits corona meewerkt tenminste!

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

@WouterVdB : in de 2e week van de kerstvakantie zitten wij in Valloire. Misschien komen we elkaar wel eens tegen 😁.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie