Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bedriegerstrio opgepakt in Tirol

Edo op 03 januari 2022· 3 reacties

Tux in het Zillertal
Tux in het Zillertal

Alhoewel de wintersportvakantie door velen wordt gezien als een moment van ontspanning, is het soms toch oppassen voor je spullen. Zo werd op 2 januari een drietal wintersporters in Tux in de Oostenrijkse deelstaat Tirol opgepakt dat werd verdacht van oplichting en mogelijke diefstal.

Betaalfraude wintersporthotel

De oplichters, bestaande uit twee twintigers uit Duitsland en een uit de Oekraïne, liepen tegen de lamp nadat ze hadden ingecheckt bij een van de hotels in Tux nabij het skigebied van de Hintertuxer Gletscher. Toen de hotelier op nieuwjaarsdag de rekening probeerde te innen en telkens faalde, besloot hij de politie te bellen. Na onderzoek bleek dat het drietal ook maar weinig geldreserves bij zich had.

Geen rijbewijs of huurovereenkomst auto

Het werd echter nog pikanter toen bleek dat geen van de jongemannen een rijbewijs voor het gebruikte voertuig bij zich had. Ook voor de huurauto zelf konden ze geen huurovereenkomst overleggen. Bovendien was de huur van de skiuitrusting niet betaald. Als klap op de vuurpijl kwam er ook een dure, nieuwe toerski-uitrusting uit de kofferbak tevoorschijn. De drie werden na overleg met de politie gearresteerd en naar het politiebureau gebracht. Verdere onderzoeken zullen volgen meldt nieuwszender Tirol ORF.

Waakzaam op diefstal tijdens de wintersport

Probeer op wintersportvakantie net zo waakzaam te zijn op je spullen als thuis, zij het nu huurmateriaal of eigen items. Zo loont het de moeite om een skislotje te gebruiken als je even een pauze houdt bij een berghut, vooral als het om een nieuwe (toer)skiset gaat. Heb je een reisverzekering, dan dien je bij diefstal direct aangifte te doen bij de plaatselijke politie en om een schriftelijk bewijs te vragen. Bewaar thuis ook altijd je aankoopbewijs van je wintersportitems.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Jeetje, dan heb je wel lef en een bord voor je kop hoor.

Die dachten ‘een brutaal mens heeft de hele wereld’, maar al is de leugen nog zo snel…

Life is what happens while you were checking your phone

Slecht voorbereid 😂

Disturbing the peace since 1975

Plaats een reactie